Reippaita rivejä

Palaa edelliselle sivulle

Onko elämää mustan keskiviikon jälkeen?

10. helmikuuta 2012, 14:54

Kas, näin on saatu Suomelle uusi presidentti. Nähtävästi kansan haluama. Tähän alkuun on tehtävä vaalitunnustus: vajosin päättämättömyyden valtaan miettiessäni kumpaa äänestäisin. Päätös venyi takarajaan; viimeiseen ennakkoäänestyspäivään, kun vaalipäivänä en omalle äänestysalueelleni olisi vaalilautakuntatyöltä ehtinyt. Lopulta en halunnut taipua kummankaan ehdokkaan ”kannattajaksi”, vaan noudattaa itsenäistä linjaa tässä asiassa, joten muotoilin täten reippaan protestihenkisen runon, joka kuuluu näin:

On kunniakas Suomen presidenttein sarja /
heist’ paras tähän asti on Tarja /
ei löydy ees vertaista Kekkosen /
kumman valitsen: kuutosen vai kakkosen?

Pistäytyessäni ennakkoäänestyspaikkaan Tuiran Postiin, ei siellä ollut kuin minä ja vaalivirkailijat. Menin paniikkiin, kun en kehdannut viipyä kopissa runollisen vertaa. Tyydyin nopeaan ja myöhemmin katumaani ratkaisuun eli hätäpäissäni pyöräytin lappuun sittenkin numeron.

Kaltaisiani mielipiteettömiä, tai tyytymättömyyttään osoittavia, mutta siinä onnistuvia äänestäjiä oli näissä vaaleissa ennätyspaljon. Aika moni jätti myös kokonaan äänestämättä. Salaliittoteoreetikot epäilevät, että mustan keskiviikon uutisia pantattiin sopivasti yli vaalien, jottei huonot uutiset vain pääsisi vääristämään tulosta.

Samalla vasemmistoehdokkaiden kurjaa menestystä ykköskierroksella (tätä en allekirjoita Arhinmäen kohdalla!) sekä työväenliikkeen tilaa surkutellaan. Ja sitä paitsi sosialidemokratia on muualla Euroopassa jo ihan passé. Tikulla silmään joka Palmea muistaa. Tuntuu uskomattomalta tämän viikon uutistapahtumien valossa, ja nyt en tarkoita Jyrki Kataisen onnettomuutta kukkaruukun kanssa. Miten vasemmiston ajamat arvot ovat yhteiskunnassa muka näin unohduksissa?

Mutta paistaa se risukasaankin. Vaikka sinivalkoinen siipi on maassa, Nokia vähentää ja Puolustusvoimat lakkauttaa, niin Arhinmäki lisääntyy! Valio laajentaa Oulussa. Alzheimer-tutkimuksessa on tehty läpimurto. Pakkaset hiipuvat. Saksalainen ilmakitara-aiheinen tv-dokumentti promoaa Oulua. Uusi kierrätyskeskus avattiin Värttöön. Kirjastolla oli tänään ensimmäinen vauvojen lorutuokio. Päivän pituus on 7 tuntia 50 minuuttia. Sesonkiruoka on madekeitto, joka on terveellistä ja edullista, ja helppo tehdä. Guggenheim on toistaiseksi jäissä. Meillä kotona kausiflunssa on helpottamassa. Lauantaina Lotossa on jaossa yli kymmenen miljoonaa euroa, ja suomalainen voittaa aina.

Vaikka kotikunta olisi kuinka iso parin vuoden päästä (ja sehän on!), niin eiköhän tässä hengissä selvitä ja on vielä syytä elää. Pitää vain tehdä miehissä töitä, jotta peräänkuulutettu kuntaliitosten ehto ”palvelujen turvaaminen” toteutuu. Kansanedustaja Martti Korhonen (onnea myös hänelle iloisen perhetapahtuman johdosta!) huomautti, että kuntakierroksen kuulemisten aikataulu on aivan liian tiukka ja painotti, että raportissa unohdettiin kuntalaisten kuuleminen ja osallistuminen;  lähidemokratian läsnäolo. Meidän tavisten tulee vastaavasti muistaa, ettei yksikään kuntapoliitikko voi olla ekspertti kaikissa kuntapolitiikan osa-alueissa, saati tuntea kaikkien kuntalaisten arjen kulkua. Miten itse kukin saisi viestinsä paremmin kuntapäättäjien tietoon? Tällä kertaa omat ”piirustusharjoitukset”, siis runon tai kirkkoveneen raapustaminen ei auta.

Näin tapahtumarikkaan viikon jälkeen ei voi kuin mennä paremmin – siis meillä yksilöillä, ja vasemmistolla. Vetäytykäämme kaikki hyvillä mielin ja ilman tunnontuskia huoahtamaan viikonlopun viettoon.

hyväksytty

Vastaa